Praca

Organizujemy miejsca pracy chronionej. Współtworzymy większe przedsięwzięcia w postaci spółdzielni socjalnych i innych podmiotów społecznych. Celem Fundacji jest także wymiana doświadczeń, szkolenia i edukacja w zakresie pracy chronionej dla osób chorujących psychicznie lub wychodzących z uzależnienia a także po kryzysach psychicznych.

20171002_120306.jpg

Zatrudnimy opiekunów i koordynatora do mieszkań chronionych w Krakowie

Fundacja Pomocy Chorym Psychicznie im. Tomasza Deca zatrudni na umowę zlecenie opiekunów i koordynatora w mieszkaniach chronionych dla osób z zaburzeniami psychicznymi i uzależnieniem od alkoholu, w okresie trwania projektu, od października 2023r. do października 2024r. (praca dodatkowa) z możliwością przedłużenia. Mieszkania znajdują się w okolicach Szpitala Babińskiego w Krakowie.

Spółdzielnia socjalna

2 minuty czytania

Fundacja Pomocy Chorym Psychicznie im. Tomasza Deca informuje, że w ramach konkursu organizowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Krakowie zakwalifikowaliśmy się do otrzymania dotacji na założenie spółdzielni socjalnej.

tubka-farba-akrylowa.jpg

Zaproszenie do udziału w szkoleniu z zakresu arteterapii

Miło nam poinformować, że Fundacja im. Tomasza Deca ponownie otrzymała dotację na realizację Szkolenia w zakresie arteterapii – literatura i poezja pn. POŁUDNIK LITERACKI w ramach Programu Operacyjnego Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego Edukacja kulturalna i diagnoza kultury.

rekrutacja.jpg

Rekrutacja uczestników do projektu

2 minuty czytania

Pragniemy poinformować, że trwa rekrutacja uczestników do projektu "Droga do pracy osób chorujących psychicznie", którego celem jest integracja zawodowa osób chorujących psychicznie, pacjentów Szpitala im. J.