Wyróżnienie w konkursie Kryształy Soli 2023

wręczenie wyróżnienia

źródło UMWM

Fundacja Pomocy Chorym Psychicznie im. Tomasza Deca otrzymała wyróżnienie na gali wręczenia nagród Województwa Małopolskiego Amicus Hominum i Kryształy Soli edycja 2023.
Uroczystość odbyła się w Filharmonii Krakowskiej 12 grudnia 2023 r. Wyróżnienie z rąk Iwony Gibas Członka Zarządu Województwa Małopolskiego, Jana Tadeusza Dudy Przewodniczącego Rady Sejmiku Województwa Małopolskiego oraz Radnych Sejmiku odebrała Prezes Fundacji Ewa Jędrys.
Kryształy Soli to nagroda ustanowiona w 2005 r. dla najlepszych organizacji pozarządowych w Małopolsce, której głównym celem jest wzmacnianie wizerunku trzeciego sektora, promocja działań najlepszych organizacji, popularyzacja „dobrych praktyk” oraz upowszechnianie najlepszych pomysłów. Nazwa Nagrody „Kryształy Soli” nawiązuje do wyrażenia „sól ziemi” oznaczającego ludzi cennych, wyjątkowych, godnych naśladowania, najbardziej wartościowe jednostki lub grupy ludzi w jakiejś społeczności. Nasza Fundacja została zgłoszona w kategorii Polityka Społeczna już po raz piąty. Kategoria obejmuje działalność w obszarze polityki społecznej i prorodzinnej; podejmowanie działań w obszarze szeroko rozumianej pomocy społecznej, macierzyństwa i rodzicielstwa oraz pomocy osobom potrzebującym, wykluczonym społecznie, a także osobom z niepełnosprawnościami; wspieranie profilaktyki prozdrowotnej oraz działalność na rzecz ochrony zdrowia i życia.
Więcej informacji o gali na stronie: https://www.malopolska.pl/aktualnosci/wspolpraca/nagrody-amicus-hominum-i-krysztaly-soli-rozdane-1

prezes Fundacji

gala wręczenia nagród