Ufundowaliśmy siłownię zewnętrzną dla pacjentów Szpitala Babińskiego!

69341184_2394480177462134_5589041530695319552_n.jpg

Miło nam poinformować, że dziś odbyło się otwarcie dwóch siłowni zewnętrznych na terenie Szpitala Babińskiego. Pierwsza z nich znajduje się między budynkami Centrum Terapii, 5C i została wybudowana ze środków naszej Fundacji (15.000 zł) i PZU Życie (10.000 zł). Druga umiejscowiona jest przy boisku piłkarskim KS Victoria Kobierzyn, zrealizowano ją dzięki dotacji Ministerstwa Sportu i środkom Spółki Małopolskie Parki Przemysłowe (po 25.000 zł). Cieszymy się bardzo, że mogliśmy się przyczynić do tej wspaniałej inicjatywy.

Mamy nadzieję, że obie siłownie wpiszą się w kobierzyński krajobraz i będą dobrze służyć wszystkim miłośnikom ćwiczeń na świeżym powietrzu. Mogą z nich korzystać wszyscy chętni - pacjenci, odwiedzający, mieszkańcy osiedla przy Szpitalu oraz spacerowicze i miłośnicy naszego pięknego parku. Będzie to świetne miejsce integrujące ludzi zdrowych i chorych. Na tym polega destygmatyzacja!